Karvinský triatlon 2018

Karvinský triatlon – klasika, kam se rádi vracíme.

Sobota 16.6. patřila Karvinskému triatlonu, mé srdcovce. Na start se poprvé postavil i Ondra a také další fugáči – Lumír, Viktor, Martin B. a Adam.

Tradičně se plavalo na dvě rozplavby v karvinském bazénu – 750 m. Viktor, Martin, Ondra a já jsme v bazéně vytvořili silnou čtyřku. Bohužel se mi při obrátkách začala tlačit voda do brýlí a první opravení odstartovalo sérii dalších. Martin s Ondrou mi odskočili asi o délku těla, nicméně svůj náskok si drželi jen do 15. bazénu, kdy se situace obrátila a já jsem se dostala před ně. Viktor se ale vytáhl a uplaval nám skoro o celý bazén. Čili pak už jsme se viděli až v cíli.

Přímo z bazénu se sbíhá po schodech do depa. Teda pokud někdo hodlá marnit čas, tak zde má k dispozici i šatny, kde se může pohodlně převléci do suchého, udělat si make-up, navonět se a vyjet až pak. Tipla bych si, že z Fugáčů tuto zkrášlovací proceduru nikdo neabsolvoval. Takže rychle na kola a do provozu. To byl letos trochu oříšek, protože, kde se dalo, tak mě někdo zdržoval. Kruháč jsem probrzdila, což nahrálo klukům, kteří do něj přijížděli o 2 sekundy později než já a mohli ho tak projet v plné rychlosti. Sprostě kolem mě prosvištěli, zatímco já jsem se teprve rozjížděla. Následovala křižovatka s červeným světlem. Kdyby tam nějaký policajt byl a viděl, jakým způsobem ji kluci projeli, sebere řidičáky i jejich rodinám. Mě to vyšlo na oranžovou a opět pech s rozložitým náklaďákem, který navíc za dalších 10 m zatáčel doprava a zastavil mě podruhé.

Pak už to šlo ale jako po másle, brala jsem jednoho závodníka za druhým. Jen kluky, pohodlně zaháčkované, jsem měla pořád v dálce.

IMG_20180616_110802

Depo u mrtvolky. Do běžeckých bot a lesoparkem mírně zvlněným terénem dvě kolečka v poslední disciplíně. A už jsem je měla nadohled. Nejprve jsem u pískáče předběhla Ondru, který hekal, že to celé odtáhl a už nemůže, a hned na to Martina. To měli za drzost 🙂

IMG_20180616_110755

Do cíle jsem tentokrát dorazila v rekordním čase 1:19:12 a půl minuty za mnou nečekaně Ondra, který se v druhém kole musel pořádně kousnout a hned napoprvé si v Karviné taky zaběhnout takhle super čas. V mužích obsadila SK Fuga s Lumírem v čele překvapivě všechny první příčky.

IMG_20180616_112045

Opět to byl krásný závod a moc děkuji rodině Červených a dalším organizátorům, že ho takhle připravili, a v podstatě i odzávodili. Za rok zase naviděnou!

IMG-20180616-WA0000

Výsledky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *