Powerman Denmark 2015

by Benny 13. May 2015 09:58

Succesvolle afronding van uitdagende omstandigheden.

Na vorig jaar mijn eerste halve ironman te hebben gedaan was het voor 2015 tijd om meer ervaring op te doen in langere wedstrijden.

Ik heb besloten om mij op te geven voor Powerman Denmark. Dit is de 2e keer dat deze wedstrijd er is en heb meteen maar gekozen voor de ultra afstand.( 10 lopen-120 fietsen-20 lopen).

8 April was het dan zover en zijn Iveta en ik richting Kopenhagen afgereisd. Zaterdagochtend zijn we vroeg naar de startplaats gegaan om de startspullen op te halen. De loopronde konden we rustig verkennen en zag er goed uit. ’s Middags was er de korte afstand en die werd gewonnen door een Nederlander. Was ik niet de enige Hollander bij Powerman Denmark. Helaas was het weer niet erg fijn. Regen, wind en net 9 graden. Hopelijk zou het de volgende dag beter worden.

10 April, wekker om 04.00 gezet. Voel me goed uitgerust en ben een beetje zenuwachtig. Snel ff op het internet gekeken naar de weersverwachting. Regen tot 09.00 en verder winderig en zo rond 9 graden. Kan beter maar moet er maar mee doen.

06.00 naar de start. Ben een van de eersten en kan rustig een plekje zoeken en alles klaarzetten.

Langzaam druppelt het terrein vol met mensen en gaan we richting de start. Nu gaat het gebeuren denk ik en zullen we zien of ik niet teveel op mijn vork heb genomen.

08.05 klinkt het startsein. Rustig aan doen denk ik want de dag is nog lang. Tempo zo rond 4.40 vasthouden moest te doen zijn. Eerste ronde ging prima en kon een aantal mensen volgen die mooi de snelheid voor mij konden vasthouden. 2e ronde ging ook prima en de 10km had ik rond 47.48.

foto 1

Snel omkleden en fietsen dacht ik. Begint het te regenen. Regenjas aan of niet was de vraag. Gezien de voorspelling dacht ik dat het maar even zou regen en heb alleen de windvanger aangedaan.

Daar kreeg ik dus al snel spijt van. Harde regen en een nog hardere wind begon ons te teisteren.

De fietsronde bestond uit 3 ronden van 38 km met 4 km aan- en terugloop naar de transition area.

De route liep geheel langs de zuidkust van Kopenhagen langs de Oostzee. De eerste ronde was het koud en nat en de wind liet goed van zich horen. Zo rond de 30 km per uur. Rustig doortrappen was het motto want je moet nog meer doen vandaag. Na de 1e ronde was het gelukkig gestopt met regen maar ging de wind nog harder waaien. Nu zo tussen de 40 en 50 km per uur met windstoten tot 70 km per uur. Niet erg blij maar toch volhardend blijven doortrappen ging ronde 2 ook voorbij. Onderweg veel mensen met lekke banden gezien. Zal mij toch niet overkomen hoopte ik en ging vol goede moed de laatste ronde in. Vermoeidheid begon een beetje te komen en besloot om maar een tandje lager te trappen.

foto 2

De fietsronde toch nog redelijk fit geëindigd en snel omkleden naar het laatste onderdeel.

Rustig aan beginnen om de benen tijd te geven voor de overgang en de eerste 5 km ging redelijk en door naar de 2e 5 km. Benen hadden er duidelijk geen zin in en ik kon helaas niet versnellen. Dan maar tempo vasthouden en zorgen dat je finished dacht ik. Na 17 km begon mij bovenbenen te verkrampen en moest helaas een stuk lopen om weer los te komen. Laatste 2 km weer lopen en snel naar de finish. Hoera, gehaald.

foto 3

Eindtijd van 07 uur en 14 minuten. Al met al blij met het resultaat.

Resultaten.

Tags: ,

Závody 2015

Comments are closed

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7
Theme by Mads Kristensen

Partneři